Bir kedinin susuzluğa dayanabileceği en uzun süre 3 – 4 gündür. Aşırı sıcak havalarda bu durum daha da kısalıyor. Aşırı sıcaklarda bir kedi 1 – 2 gün sıvı tüketmediğinde sağlığı hızla bozulmaya başlıyor.
Ülkemiz son yılların en sıcak yazlarını yaşıyor ve sıcaklardan tek etkilenen bizler değiliz tabi ki. Tüm doğa ve hayvanlar da sıcaklardan hem de fazlasıyla etkileniyor ve özellikle de sokak kedileri için bu günler son derece zor geçiyor. Zira ne yazık ki sokaklarda zaten zor bir yaşam sürdüren bu harika canlılar sıcak havalarda bir de sususuzluk ile başa çıkmak zorunda kalıyor. Bu nedenle henüz yazımızın başındayken yılın tümü boyunca ama en çok da yaz aylarında sokak canlarına su vermeyi unutmayalım diyoruz. Kediler için susuz kalmak ölüm anlamına geliyor.
KEDİLER AÇLIĞA SUSUZLUKTAN ÇOK DAHA DAYANIKLI
Kediler uyum sağlama konusunda inanılmaz başarılı canlılar ve zor koşullara da büyük bir başarı ile uyum sağlayabiliyorlar, ancak elbette kedi dostlarımız süper kahraman değiller ve düzenli olarak besin ve su almaya gereksinimleri var. Kediler açlığa susuzluktan çok daha uzun süre dayanabiliyorlar. Kediler yaşlarına, genel sağlık durumlarına, aktivite seviyelerine bağlı olarak değişmekle birlikte açlığa ortalama olarak 1 hafta kadar dayanabiliyorlar.
KEDİLER SUSUZLUĞA ÇOK DAYANIKSIZLAR
Söz konusu susuzluk olduğundaysa durum değişiyor zira kedi dostlarımızı açlığa 1 hafta hatta bazen koşullara bağlı olarak daha uzun süre dayanabilirken susuzluk konusunda süre çok daha kısalıyor. Yine genel sağlık, aktivite ve tabi ki hava sıcaklığına bağlı olarak değişse de bir kedinin susuzluğa dayanabileceği en uzun süre 3 gün.
AŞIRI SICAK HAVALARDA BU SÜRE DAHA DA KISALIYOR
Şu an yaşadığımız gibi aşırı sıcak havalarda kedilerin susuzluğa dayanma süresi daha da kısalıyor, bir kedi 1-2 gün su içmediği ya da daha doğru bir ifade ile yeterli miktarda sıvı tüketmediği takdirde sağlığı hızla bozulmaya başlıyor.
TÜYLERİ PİS BİR KEDİ GÖRDÜĞÜNÜZDE SUSUZ KALDIĞINI ANLAYABİLİRSİNİZ
Kedi denilince akla gelen ilk şey bu güzel canlıların temizliğe olan düşkünlükleri. Eğer sokaklarda tüyleri pis bir kedi görürseniz bu onun susuz kaldığını anlamanız için yeterli. Çünkü sıvı kaybı yaşayan, yeterli sıvı alamayan kediler tükürük üretemedikleri için kendilerini temizleyemiyorlar.
SUSUZLUK ORGAN YETMEZLİKLERİNE VE SONUNDA ÖLÜME NEDEN OLUYOR
Kediler yeterli su içemediklerinde bir de üstüne sıcak nedeni ile sıvı kaybettiklerinde organ yetmezlikleri gelişiyor ve ne yazık ki sonunda hayatlarını kaybediyorlar. Bu nedenle lütfen sadece kapımızın önüne değil sokaklarda gölge noktalara bol bol su koyalım ve böylece sokaklarda yaşam savaşı veren canların susuz kalıp acı içinde hayatlarını kaybetmelerine engel olalım.