in

Güney Kore Cumhurbaşkanı Seok-Yeol’a ‘köpek eti’ çağrısı

Güney Kore’deki hayvan hakları grupları, Güney Kore’nin yeni cumhurbaşkanı Yoon Seok-Yeol’a köpek eti ticaretini sonlandırması için çağrıda bulundu.

Yoon Seok-yeol’a köpek eti ticaretini sonlandırması için çağrıda bulunuldu.

Güney Kore’de bilindiği üzere uzun zamandır köpek eti tüketiliyor, kültürel bir parça olarak görülüyor ve festivaller dahi yapılıyor. Fakat hayvanların bu denli bir işkenceye maruz kalması, zevk için acımasız çiftliklerde yetiştirilip ölüme gönderilmesi ülkedeki hayvan hakkı savunucuları tarafından kabul edilmiyor.

Güney Kore’deki hayvan hakları grupları, yeni cumhurbaşkanı Yoon Seok-yeol’u, köpek eti endüstrisiyle mücadele için seçim öncesi taahhüdünde hızlı hareket etmeye çağırıyor.

Seul merkezli hayvan koruma grubu Humane Society International/Kore, Yoon’un seçilmesinin “köpek eti endüstrisini tarihe göndermek için, tarihi bir fırsatı” halka müjdelemesi gerektiğini söyledi.

WAN’ın haberine göre: Yoon Seok-yeol ise köpek eti yasağına dair verdiği desteği doğrulayan açıklamalarda bulundu.

20. cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında Yoon, köpek eti endüstrisi tarafından et için yetiştirilen köpeklerin evcil köpeklerden farklı olduğu yönünde sıklıkla tekrarlanan ancak asılsız olan bir iddiayı dile getirdiği için eleştirilmişti. Daha sonra ise kişisel olarak köpek yemeye karşı olduğunu ve Kore toplumunun desteğine de sahip olduğu sürece, mümkün olan en kısa sürede bir plan geliştireceğini açıkladı.

HSI/Kore, 2015 yılından beri Güney Kore köpek eti çiftliklerinden 2500den fazla köpeği kurtardı ve yok olmak üzere olan bu endüstriden çıkmak isteyen çiftçilerle iş birliği yaparak da 17 köpek çiftliğini kalıcı olarak kapattı.

HSI/Kore’nin kampanya yöneticisi Nara Kim, “Yoon Seok-yeol’un Güney Kore’nin yeni başkanı olarak seçilmesi, ülkemize bir şans getiriyor. Köpek eti endüstrisini ait olduğu yere, Güney Kore tarih kitaplarına göndermek için tarihi bir fırsat. Yılda bir milyondan fazla köpek, sadece çorba için sefil köpek eti çiftliklerinde gereksiz yere acı çekiyor. Köpeklerin aile bireyleri olarak algılanmasının değişmesiyle birlikte, köpek eti yasağı lehindeki toplumsal fikir birliği artık şüphe götürmez, bu nedenle HSI/Kore, sözünü hayata geçirmek için yeni başkanla birlikte çalışmaya hazır. Yemek için fabrikalarda yetiştirilen köpeklerin bir an önce tarihe karışması gerekiyor. ” açıklamasında bulundu.

2021 Aralık ayında, Güney Kore hükümeti, köpek eti endüstrisini yasaklamak için bakanlıklar arası bir görev gücü kurmuştu.

Dört bakanlıktan oluşan görev gücünün 2022 Nisan ayında bu konuyla ilgili tavsiyelerde bulunması bekleniyor ve Seul belediye meclisi de onaylarsa, belediye başkanı şehir genelinde köpek eti tüketimini yasaklayacak.

Hayvanlara mama alırken dikkat etmemiz gereken 7 detay

Yıldız Tilbe’den geri adım: Çok özür dilerim