in

Muhabbet kuşuna konuşmayı öğretmenin 13 pratik yöntemi

Muhabbetler kuşları, birçok davranışı taklit yoluyla öğrenir. Muhabbet kuşlarını konuşturmanın da taklide dayalı püf noktalar vardır. İşte uyguladığınızda sonuç alacağınız, muhabbet kuşuna konuşmayı öğretebilecek 13 pratik yöntem.

Muhabbet kuşları, söylenen şeyleri anlamada ve eğitilme konusunda çok zeki hayvanlardır. Onlarla ilgileneceğiniz kısacık sürede sizden bir şeyler öğrenmemesi imkansızdır. Özellikle erkek muhabbet kuşları gösterileni ya da duyulanı çok kolay bir şekilde kavramaktadır.

Muhabbet kuşunuzun sizinle konuşmasını istiyorsunuz ancak nasıl öğreteceğinizi tam olarak bilmiyorsanız bu yazımız size göre.

Sevimli dostunuz yapısı gereği taklit etmeye çok yatkındır ve çevresini gözlemleyerek yapılan davranışları tekrar edebilir. Çok kısa bir eğitim ve sabırdan sonra minik kuşunuzla artık konuşabilir ve onun güzel sesini duyabilirsiniz.

MUHABBET KUŞUNA KONUŞMAYI ÖĞRETMENİN YÖNTEMLERİ

İşte minik kuşunuzu konuşturmak için yapmanız gerekenler;

  • 1) Yavru muhabbet kuşları daha kolay anlar

Konuşmayı öğretmeye çalıştığınız muhabbet kuşunuzun yavru olmasında fayda var. Yavru olan kuşlar büyük kuşlara göre daha kolay anlayabilir ve tek gördüğü kişi siz olduğunuz için sizinle kolay bağ kurabilir.

  • 2) Sadece kelime öğretin

Kuşunuza uzun cümleler ya da kısa cümleler yerine basit ve kolay söylenebilir kelimeler öğretin. İlk işiniz ona ismini öğretmekte olabilir.

Yanınıza geldiğinde birkaç kere adını tekrar edebilir ya da yuvasındayken ona seslenebilirsiniz.

  • 3) Düzenli tekrar

Kuşunuzla sadece bir seans konuşup onun hemen konuşmasını beklemeyin. Düzenli olarak günlük tekrarlar yapın. Kuşunuza vakit ayırın. Ses cihazlarından 8-10 saatlik tekrar kelimeler açmak kuşunuzun canını sıkabilir, buna dikkat edin.

  • 4) Aklını karıştırmayın

Her gün farklı kelimeler yerine bir kelimeyi öğrenene kadar tekrar edin. O kelimeyi öğrendikten sonra diğer kelimelere geçebilirsiniz. Örn: Canım, cicim, anne, pamuk…

  • 5) Sesiniz sakin olmalı

Sesiniz sakin ve stabil olmalı. Bir bebeğe nasıl konuşma öğretiyorsak minik kuşlarımız için de aynı şeyleri yapmalıyız. Unutmayalım onlar ne kadar büyüseler de aslında hep birer bebekler…

  • 6) Ders süreleri uzun olmasın

15-20 dakikalık tekrarlar kuşunuz için yeterli olacaktır. Daha fazla tekrar kuşunuzun ilgisini kaybetmesine neden olabilir.

  • 7) Çok fazla elinize almayın

Kuşlar çok fazla elde durmak istemez. Elinizde uzun süre bekletirseniz size kızabilir ve hiç yanınıza gelmeyebilir. Böyle olmasını istemeyiz.

  • 8) Kelimeleri hareketlerle anlatın

Kelimelerinizi hareketlerinizle anlatın. Örn: Odaya girerken merhaba, odadan çıkarken güle güle gibi ifadeleri tekrar edin.

  • 9) Dersleri aynı kişiden alsın

Dersleri sadece bir kişiden almalı. Aynı kişiden aldığı dersler onun aklını karıştırmayacaktır. Farklı kişinin tekrarları, muhabbet kuşunun aklını karıştırabilir.

  • 10) Odada açık olan televizyondan da bir şeyler öğrenebilir

Kuşunuz konuşma eğitimi alıyorsa, odada açık olan televizyon ya da herhangi bir şey dikkatini çekebilir ve yeni kelimeler öğrenebilir.

  • 11) Kasetler

Eğer işinizi kolay yoldan halletmek isterseniz kasetler tam size göre. Muhabbet kuşları için hazırlanmış kasetleri onlara dinleterek konuşmalarını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki bu işlem sırasında kasetler uzun süre açık kalmasın.

  • 12) Kafesinde oyuncak olmamalı

Muhabbet kuşunuzun konuşmasını istiyorsanız yuvasında dikkatini dağıtacak şeylere yer vermeyin. Oyuncaklarını, salıncaklarını kaldırın.

  • 13) Yanına arkadaş

Muhabbet kuşunuzun daha çabuk konuşmasını istiyorsanız yanına bir arkadaş getirebilirsiniz. Komşunuzun kuşu da olabilir ya da başka bir kuş evlat edinebilirsiniz. Onlar kendi aralarında konuşurken sizde araya kelimeler yerleştirir ilgilerini çekebilirsiniz.

Sadece kedisi olanların anlayacağı 10 şey

İstanbul’da soğuktan üşüyen köpek tramvaya bindi, yolculardan yer istedi