in

Mark Todd’un ata şiddet uyguladığı görüntülerden sonra şövalyeliğinin iptal edilmesi isteniyor

Şövalye Mark Todd’un ata vurduğu, işkence ettiği görüntüler ortaya çıktıktan sonra hayvan hakları grupları, Todd’un şövalyeliğinin iptal edilmesini istedi.

Mark Todd’un şövalyeliğinin iptal edilmesi isteniyor.

Kamuoyunun gözü önündeki ünlü isimlerden birinin daha hayvan istismarı ve şiddet içerikli görüntüleri ortaya çıktı. İngiltere’de, yaşanan olayda Şövalye unvanı bulunan “20. yüzyılın binicisi” olarak gösterilen Sir Mark Todd tarafından bir ata şiddet uygulandığı ortaya çıktı.

Yeni Zelendalı Sir Mark Todd pazar günü, eğitim sırasında bir su engeline girmekten korkan bir ata sopayla 10 kez vurduğu görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Büyük Britanya’nın tamamında büyük tepki uyandı.

Popüler bir sosyal medya uygulaması olan Tiktokta ortaya çıkan görüntülerin 2 yıl önceye ait olduğu söyleniyor. Sir Mark, görüntülerde su engeline girmekten korkan bir ata sopayla 10 kez acımasızca vurarak işkence ediyor.

Şövalye Sör Mark her ne kadar olay için özür dilese de, Hayvanlara Etik Muamele Yapan İnsanlar [PETA] ve Hayvanları Sömürüden Kurtar [SAFE] gibi hayvan hakları grupları, özrü kabul etmeyerek Sir Mark’ın unvanlarının kaldırılması için çağrıda bulunuyor.

PETA UK, Twitter’da “Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni tüm binicilik etkinliklerini oyunlardan kaldırmaya çağırıyoruz.” Dedi. Diğer yorumlar ise; “Sir Mark Todd, yasaların tüm kapsamıyla yüzleşmeli, CBE’si iptal edilmeli ve Yeni Zelanda’nın Spor Onur Listesi’nden ihraç edilmelidir.” “Hayvan istismarının mazereti olamaz” şeklinde oldu.

SAFE CEO’su Debra Ashton da herkesle aynı duygulara sahip. Ashton,”Sir Mark Todd’un unvanını korumak, onu hak edenlere hakarettir” dedi ve unvanının elinden alınması gerektiğini de ekledi.

Şövalye Sir Mark, 1984 ve 1988 Olimpiyatlarında, dört kez Badminton At Denemelerinde ve beş kez Burghley At Denemelerinde bireysel altınlar kazandı, atlı spora hizmetlerinden dolayı 2013 yılında şövalye ilan edildi.

Hükümet yönergeleri, Sör Mark’ın statüsünden çıkarılmayacağını, onurların genellikle en az üç ay hapis cezası gerektiren ciddi suçlar için iptal edildiğini öne sürüyor.

İngiliz Yarış Otoritesi, konuyu araştıracaklarını söyledi.

Yetkili, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Sir Mark Todd’un bu hafta sonu bir ata dalıyla vurduğu görüntü, haklı olarak binicilik camiasında ve ötesinde öfkeye ve üzüntüye neden oldu” dedi.

“Özür dilediği davranışı, lisanslı bireylerden beklediğimiz ve İngiltere’de her gün eğitim gören atların ezici çoğunluğuna sağlandığını bildiğimiz bakım standartlarının çok gerisinde kaldı. BHA olayı araştırıyor.”

Meksika’da yüzlerce kuş gökten düşüp öldü

Bartın’da köpeğe cinsel istismarda bulunan şahısla ilgili dava görülecek