in

9 yaşındaki Bade, yazıcı ile hayvanlar için mama kabı yapıyor

 9 yaşındaki Bade harçlıklarını biriktirerek 3 boyutlu (3D) yazıcı aldı. Yazıcıyı kullanmayı öğrenip sokakta yaşayan hayvanlar için mama kabı üretmeye başladı.

 İzmir’de yaşayan ilköğretim 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Bade Çağlar, bir yıl boyunca harçlıklarını biriktirerek 3 boyutlu (3D) yazıcı aldı.

Milliyet’te yer alan habere göre, yazıcıyı kullanmayı öğrenip ihtiyaç sahibi çocuklar için oyuncak, sokakta yaşayan hayvanlar için mama kabı üreten Bade, Engelli hayvanlar için de gerektiğinde protez üretiyorum. Çocuklar ve hayvanlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum” dedi.

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Mutlu ve Büşra Çağlar çiftinin 9 yaşındaki çocukları Bade Çağlar, bir yıl önce ihtiyaç sahibi çocuklara ve sokaktaki hayvanlara destek olmaya karar verdi. 3D yazıcının kağıt üzerine yaptığı çizimleri ürün haline getirebileceğini öğrenen Bade, yazıcı sayesinde çocuklara oyuncak, hayvanlara da mama kabı üretme hedefiyle harçlıklarını biriktirmeye başladı.

Biriktirdiği parayla yazıcıyı alan Bade, kısa sürede makineyi kullanmayı öğrenip ihtiyaç sahibi çocuklara ve hayvanlara destek olmaya başladı. Yaptığı oyuncakları çocuklara, mama kaplarını da doldurarak sokak hayvanlarına götüren üçüncü sınıf öğrencisi Bade şöyle dedi:

“Geçen yıl tüm sene boyunca harçlıklarımı biriktirdim ve bir yazıcı satın aldık. Yazıcıyı kullanmayı babam öğretti. 3D yazıcıyla ihtiyaç sahibi çocuklara oyuncak ve sokaktaki hayvanlara mama kapları üretiyorum. Babam belediyenin hayvan barınağı ile iletişime geçti. Burada engelli kedi veya köpek olursa onlar için protez üretebileceğimizi söyledik. İhtiyaç olduğunda engelli hayvanlara da yardım etmek istiyorum. Bu ürünler için ücret almıyorum. Çocuklar ve hayvanlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum”

‘DÜNÜN YÖNTEMLERİNİ ÖĞRETMEMELİYİZ’

Bade’nin Türkçe öğretmeni olan babası Mutlu Çağlar şöyle dedi

“Bugünün çocuklarına dünün yöntemlerini öğretirsek onların geleceğinden çalmış oluruz. Bu yüzden gelecek nesilleri yarınlara hazırlamalıyız. Onlara geleceğin teknolojilerini öğretmeye çalışıyoruz. Hayvanları çok seviyor. İlk söylediği şey hayvanlara yardımcı olmak istediği oldu. Birkaç belediyenin hayvan barınağı ile irtibata geçtik. Onların talepleri doğrultusunda hayvanlar için gerekli olan araç gereçleri üretiyor”

Şempanze Can, Bengal kaplanı Kartopu’na annelik yapıyor

Otobüste 63 sincap yavrusu bulundu