İki bebek orangutan Borneo’da Endonezya polisi tarafından yurt dışına çıkarılmak üzereyken kurtarıldı.
Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.
Pontianak’ta bir evde tutulan biri dişi diğeri erkek iki orangutan küçücük kafeslerde satılmayı bekliyordu.
Çevre ve Orman Bakanlığı’na gelen bir ihbar sonucu yapılan baskınla kurtarılan hayvanların sağlık durumunun endişe verici olduğu açıklandı. Psikolojik olarak kötü olan hayvanlardan birini sürekli sallandığı ve aşırı stresli olduğu gözlemlendi.
Bir avcı tarafından 175 sterlin karşılığında kaçakçı çetesine satıldığı düşünülen hayvanlar annelerinden çalınarak ele geçiriliyor.
Orangutan nüfusundaki büyük düşüşün en büyük nedenlerinden biri olan kaçakçılık engellenmezse bu düşüşün daha da artması bekleniyor.
Kurtarıldıktan sonra Orangutan Koruma Merkezine götürülen orangutanların rehabilitasyonu yapıldıktan sonra doğalarına geri bırakılacak. Ancak bu süreç hiç kolay değil.