Orta Karadeniz‘de yaban hayatını gözlemlemek için belli noktalara yerleştirilen fotokapanlara vaşak ve birçok yaban hayvanı takıldı.
Türkiye’de uzun yıllardan beri düzenli olarak gerçekleştirilen envanter çalışmaları, bilinen türlerin popülasyon durumlarını ortaya koyuyor, artış ve azalışlara ilişkin yapılacak çalışmalara yön veriyor. Türkiye’nin sahip olduğu yaban hayvanı çeşitliliği düşünüldüğünde, bu çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından envanter ve izleme çalışmaları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından önemseniyor ve destekleniyor.

Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.
Fotokapanlar ile Yaban Hayat Gözlemleniyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü Samsun’da fotokapanlarla yaban hayatını gözlemliyor. Bölge Müdürlüğü, yaban hayvanları ile ilgili yapılacak olan tür tespiti ve popülasyon dinamiklerinin izlenmesi gibi çalışmalarda da fotokapan kullanıyor.

Yaban Hayatın Yıllar İçerisindeki Değişimin İzlenmesi Hedefleniyor
Çalışmalar sonucunda yıllar itibarıyla aynı sahada, aynı tarihler arasında, aynı koordinatlarda fotokapanlar kurularak; fotokapanlara yakalanan birey sayılarının tespit edilmesi, sonraki yıllarda aynı çalışmanın tekrarlanması sonucunda yıllar içerisindeki değişimin izlenmesi hedefleniyor.

5 İlde Yaban Hayvanı Geliştirme Sahalarına Fotokapanlar Kuruldu
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Bölge Müdürlüğüne bağlı Amasya, Çorum, Ordu, Samsun ve Tokat illerinde Yaban Hayvanı Geliştirme Sahaları ile belirli avlaklara fotokapan kurulup, izleme çalışmaları sürekli olarak devam ediyor. Bu kapsamda fotokapanlardan kızıl geyik, karaca, ayı, kızıl tilki, kurt, sansar, çakal, porsuk, yaban tavşanı, yaban domuzu ve vaşak gibi hayvanlara ait görüntüler elde edildi.
