Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 1.1.2018 itibariyle yürürlüğe giren Veteriner hekim E-reçete talimatı büyük tepkilere neden olmuştu. Hayvan aktivistleri evcil hayvanların bu uygulamanın dışında bırakılmasını talep etmiş ve imza kampanyası başlatmıştı.
Konuyla ilgili haberimiz:
Evcil Hayvanların E-Reçete Kapsamı Dışında Bırakılması için 6 Önemli Neden
Kadıköy Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu tarafından E-reçeteye dair bir panel düzenlenecek. “E- reçete nedir? Ev, sokak ve yaban hayvanları için ne getirecek ve götürücek?” tüm bu soruların cevabı 25 Mart günü düzenlenecek olan panelde konuşulacak.
Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.
Panelde konuşmacı olarak, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof.Dr. Murat Arslan, Yaşam Hakkına Saygı Derneği Başkanı Özgün Öztürk, İVKO Klinik Hekimler Çalışma Grubundan Dr. Emel Başaran, İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Zeynep Ayna İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı AV. Yasemin Babayiğit yer alacak. Etkinlik, saat 14:00- 16:00 arasında Caddebostan Kültür Merkezi B salonunda gerçekleşecek.