Edinilen bilgilere göre, olay dün gece saat 11.30 sularında yaşandı. Saimbeyli ilçesinde S.G.’nin bahçesine sürekli giren yaban domuzları öldürmek isteyen köy sakinleri hayvanları avlamak üzere akşam bir araya geldi.
Gece saat 23.30 sularında domuzların geldiğini fark eden Yahya Ersoy ve arkadaşları H.G., B.G., A.G., E.B. harekete geçti. Yahya Ersoy’un domuza bir el ateş etmesinin ardından arkadaşı H.G. de tüfeğini ateşledi. H.G.’nin silahından çıkan saçmaların domuz yerine birlikte avlanmaya gittiği Yahya Ersoy’a denk gelmesi ile Ersoy olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayda hayatını kaybeden Yahya Ersoy’un Saimbeyli Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalıştığı ve bekar olduğu öğrenildi.